בס"ד

הסופר הנודע מר אשר כנפו הוא איש חינוך וגם עורכו של כתב העת "ברית – כתב העת הדו-לשוני של יהדות מרוקו" היוצא בהוצאת אות ברית קודש – ירושלים.

זהו כתב עת דו-לשוני (עברי/צרפתי) היוצא אחת לשנה ובו יצירות פרי עטם של יוצאי מרוקו, ועבודות תיעוד ומחקר של מורשת יהודי מרוקו, תולדותיהם, ומנהגיהם – בתקופות שונות.

עד עתה הופיעו ב"ברית" כ-40 גליונות, ובהם מאמרים של עשרות הוגים וחוקרים. "ברית" הפך להיות מקור מוביל לידע על התרבות, החברה והקהילה של יהדות מרוקו ויוצאי מרוקו בישראל.

כתב העת אפשר ליוצאי מרוקו להתוודע למורשתם ולזהותם המשותפת. כנפו עצמו כתב מאמרים עיוניים רבים במסגרת "ברית" ובמסגרות אחרות, ומאמרים אלה היו בין הסיבות להענקת "פרס גאון" למחקר ויצירה במורשת יהודי צפון אפריקה (יד בן צבי, 2017).

כתב העת "ברית" הוא ייחודי בנוף כתבי העת של יוצאי קהילות המזרח שכן הוא משלב בין מחקר היסטורי לבין ספרות יפה ורבים מהחוקרים מפרסמים מפרי עטם בכתב עת זה. רציפות ההופעה ואיכותה הם יוצאי דופן.

הסופר מר אשר כנפו היו'

את גיליון מס' 41 הקדיש מר כנפו לקהילת צפרו , להלן ציטוט מדבריו :

"ברית' הנוכחי הוא מעין מבט על היצירה הרוחנית של רבני צפרו שבמרוקו. יצירה זו מיוצגת על ידי פרופסור הרב משה עמאר ונסים אמנון אלקבץ במאמריהם על הרמ"א מצפרו, ד"ר מאיר נזרי – צפרו כמקור השראתו ליצירותיו, ד"ר שלום אלדר על משוררי צפרו, יעקב ארגמן על ישיבה בית דוד בצפרו מאיר אפרתי על הרצחו של רבי אהרן אפריאט מצפרו, ד"ר שלום אלבז ואשר כנפו על לוח הזיכרונות של יהוד צפרו משנת 1955, אשר כנפו על צפרו בתמונות ומסמכים"

כל המעוניין להזמין את כתב העת הנ"ל מוזמן לפנות ישירות למר אשר כנפו

טל: 0547339293

דוא"ל :  knafoashbrit@gmail.com

קהילת צפרו מברכת את מר אשר כנפו על פועלו בשימור והידור כתבי תרבות יהדות מרוקו